Eolomea14 Creative Commons License 2019.04.25 0 3 5673

Nem tudom megallni, hogy egy-ket szoval ne reagaljak arra a sok suletlensegre, amit a cikkiro osszehordott.

 

Az Orion-nal egyidoben startolo - es a nemet sorozathoz hasonlo vilagban jatszodo -  Star Trek egyik filmjeben pl. a legenyseg ellop egy urhajot, amit azutan felrobbantanak... de senki [sem szereplo, sem nezo] sem vadolta meg oket azzal, hogy infantilisak es anarchistak. Pedig a Star Trek kapitanyai is felrugjak a szabalyokat. Csakhogy ok - ugymint az Orion legenysege - ezt eletek, vagy akar egy egesz bolygo [koztuk a Fold] megmentesere teszik.

 

McLane igenis minden helyzetben felelosegteljesen es jozanul cselekszik - es meg a vaganykodasai sem onceluak. Emberi "gyengesegei" csupan akkor mutatkoznak, amikor szabalyellenesen akarja egy baratjat megmenteni, vagy nem elpusztitani (pl. Lydia van Dyke illetve Hasso + Atan).

 

A targyszegenyseg egy masik nagy marhasag, ami csupan a cikkiro kobakjaban letezik. Szetnezett az illeto pl. a Starlight Casino-ban? Ugyanis ott [is] minden idok legjobb formaterveoitol szarmazo butorok es kellekek hemzsegnek - espedig egy teljesen megkapo. egyedi kornyezetben (a belsoepitesz egy kesobbi filmjeert Oscar-dijjat kapott.)

 

A cikk arra jo pelda, hogy hogyan ne irjunk kritikat: a szerzo ugyanis felepitett magaban a hamis kepet, egy eroltetten osszetakolt vazat, amire igyekezett a tartalmat rahuzni - ami persze az egyik helyen szetfeslik, a masik helyen meg lotyog. A szerzo ugy gondolta, hogy ha a kritikajat [sic!] megspekeli egy-ket eroltetett szoviraggal, mint pl. "(hadi)technika és fejlődési mítosza", akkor azzal azt a Parnasszus magaslatara emeli. Tevedett...

Előzmény: tillA (5669)