ghepard Creative Commons License 2019.04.25 -1 0 8663

Meg van az a könyv, olvastam. Jókat ír, de ahogy haladtam az oldalakkal, egyre távolodott tőlem az írás és már csak úgy átfutottam. Szerintem nem olyan nehéz azt elérni, inkább azt lehetne mondani, hogy időigényes. Nincs benne semmi nehéz, gyakorolni kell minden nap és folyamatosan javulni. A test alkalmazkodik és javul - ugyanolyan nehéz (talán még könnyebb is) a 90 mp, mint az elején a 20 mp volt.  

 

Nem láttam azt a videót, én nem igen szoktam keresni a youtube-on. Igen, az legyen a cél, hogy ne görcsölj. Nyugodtan állj ezekhez, csituljon a tudatod, csak a légzés járjon a gondolataidban. Te is meg sokan itt a topikban, rá vagytok szinte görcsölve az allergiára - ez nem jó. Azon töprengeni, hogy mi lesz ekkor meg ekkor, milyen az aktuális pollentérkép, mit vegyek be, mit fújjak az orromba, meg ehhez hasonló dolgok - csak gyengítenek. Így állandóan valami ellen harcolsz és ezzel szinte magadhoz vonzod - s ez folyamatosan gyengít. Helyette inkább valamiért kell harcolni, küzdeni - azért hogy jobban légy. Jobb legyen a légzésed, emésztésed, mozgásod stb - ezen kell agyalni, ez erősíteni fog, jobbá fog tenni.

Ha van felesleges pénzed, akkor mehetsz bármilyen tanfolyamra. Három nap alatt kizárt, hogy belédverjék - talán 3 hónap is kellhet ahhoz, s magadnak kell magadba verned - más nem nagyon fogja, még ha azt hiszed is. De jól hangzik a 3 nap. Egyébként semmi újat nem fognak mondani, minden le van írva. Még ha nem is volna, akkor is megtanulhatod saját magadtól is (én mikor kezdtem véletlenül, semmit se tudtam, semmit se olvastam ezekről - csak próbálkoztam ezzel azzal, hogy jobb legyen, tovább bírjam stb. Tedd csak magad elé a célt, hogy javulni akarsz, javulni fogok stb - és javulni fogsz. Elemezd hogy mit csináltál, s ha nem jó az eredmény, akkor próbálkozz máshogy - rengeteg lehetőség vanb. Nem vagyunk egyformák - akkor érsz el legtöbbet, ha teljesen magadra szabod a mozgásaidat, légzésedet stb - a legjobb eredmény elérése érdekében.

Ha jön a probléma, akkor nem azon kell filózni, hogy most milyen a pollentérkép, mennyi ez az van a levegőben, mit vegyek be, mit fújjak az orromba - hanem inkább azon, hogyan nyugodjak le, hogyan lélegezzek hosszabban, elnyújtva a kilégzést, hogyan legyek úrrá a helyzeten - tehát felfogni valamiféle edzésnek. Ha minden nap kimegy az ember a jobb levegőre, akkor hozzászokik a változó körülményekhez - csak fejben kelll megfordítani bizonyos dolgokat. 

Előzmény: staiger (8662)