gombóc63 Creative Commons License 2019.04.24 0 0 6661

Szia! Na a hozzászólásod megtestesíti azt, amire csak azt lehet reagálni, hogy te jó ég....mennyi fals információ kering, mennyire más mindenkinek a véleménye, a tapasztalata, mennyire meg lehet vezetni embereket stb...

Akkor a magam véleménye, tapasztalata....IV. fokozatú kopásnál gyakorlatilag elfogyott a porc, jöhet a protézis. Olyan nincs, hogy V. fokozat. III-IV fokozatnál csináltak nekem mozaikplasztikát, ez már protézist megelőző műtét.

Igen, sokféle porcerősítő van, nagyjából úgy gondolom egyik kutya, másik eb. De ami talán fontos, hogy meglegyen a napi 1500mg glükozamin, ha fáj akkor nem árt a 800 mg condroitin és sokan esküsznek a kollagénre. 

Hyaluronsavas injekcióból is sok van, ma már az egyszeri, sűrűt jobban ajánlják. Persze ez jóval drágább. Van akinek használ, van akinek nem. Így a mozaikplasztika előtt szerintem tök felesleges volt nekem, nem is ért semmit. Talán a II. kopásnál... A beadás fájdalma egyénenként eltérő, nekem inkább csak kellemetlen volt, viszont volt akinek fájt. Viszont ezt még soha senkitől nem hallottam, hogy utána feküdni kellene. 

 

Előzmény: herrkz (6660)