drhuszarka Creative Commons License 2019.04.23 0 0 2841

Köszönöm

Kimerítő volt. Egyenlőre nem akarok se társasházat se garázst átvillanyászni csak amikor kértem ÁVK-t a villanyreszelőtől a panelba, lebeszélt. Majd egy másik megcsinálta. Akkor csak azt tudtam h ragaszkodok hozzá, műszaki érveim nem voltak csak néhány gyerekem indoklásképp.

Esetemben a dolog annyiban aktuális, hogy hamarosan költözök, jó messzire pesttől és a kinézett házikóban még földelés sincs, de 3 fázis igen. Itt gondolkodtam el amikor olvastam a tananyagot, hogy ÁVK itt is biztos lesz de mivel 3 a fázis a fogyasztók meg úgyis csak 1 fázisúak lennének tök jó lenne ha 10 év múlva a(z esetlegesen szivárgó) boiler miatt csak 1 fázist csapkodna le a védelem nem az egész házat.

 

 

Ennek a földzárlatnak még utána olvasok mert ott elvéreztem.

 

 

Lenne rádiófrekvenciás kérdésem is... Senki ne menjen villanyász fórumba :)

 

SSB

Értem én, hogy vivő meg AM sőt amikor azt írja, hogy a sáv felét kiszűrjük még az is megvan. Na de amikor elnyomja a vivőt akkor mi történik?

Én most úgy értelmezem h X Hz a vivő és van a hang ami +20kHz, föl is, le is vagyis ha a hang alját levágja akkor X Hz + 20 kHz de ha elnyomja a vivőt akkor X + 20 - X ??? Ennek semmi értelme mert akkor csak hangfrekit sugározna de nyilván nem azt teszi. Tehát a vivőt mégsem nyomja el csak én akadtam fenn valami marhaságon.