0.hatvány Creative Commons License 2019.04.22 0 0 2829

Na, most nagyon csúnyát fogok mondani, és k...-ra nem tetszik senkinek. Egy új vagy felújított villamos hálózatú épülethez akkreditált érintésvédelmi felülvizsgálót kell hívni. Ez érdeke a fogyasztónak és a kivitelezőnek is. Ő jobb esetben elkészíti a megfelelőségi jegyzőkönyvet és javaslatot tesz, arra, mikor, milyen időközönként és milyen esetekben célszerű elvégezni a további méréseket. Ez eddigi tapasztalataim szerint kb. 30.000,- Ft-ból megvan.

 

Sajnos ismerem az építtetők hozzáállását. Akkor esnek pofára, amikor közlik velük, hogy mennyi is egy villamos hálózat kiépítése. Min. 200 ezer, vagy fölötte, plusz mérés. A dühös válasz általában az, hogy a kőműves sem került ennyibe - pedig de, de mindegy -. Erre azt szokták, kell válaszolni, "akkor mondja meg a kőművesnek, hogy jöjjön vissza villanyt szerelni, mert én így nem vállalok felelősséget".

Meg hallottam olyant is, hogy a villany nem robban, bezzeg a gáz... Na, ehhez már nincs mit hozzáfűznöm.

Vagy utólag találja ki az asszonyság, hogy ide még kellene egy konnektor... festés után. De ne furkáljon, kösse le a villanykapcsolóról. :-)) Anyád!

Előzmény: 0.hatvány (2827)