zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.04.21 0 0 348218

Ez most picit úgy hangzott, mint ha a valódi tudás és érdem a nyersanyag és félkész-áru beszállítóknál lenne- a végtermék-előállítók max. csak ügyesen csűrnek-csavarnak, hogy a végén az ő emblémájuk kerüljön a termékre.

 

Hát szerintem meg nem így van.

 

Szerintem meg de. A fűnyírót vagy akármilyen motort idomított pingvinek is össze tudnak rakni, de pl olyan egyszerű dolog mint pl a dugattyú gyűrű, az már csak apáról fiúra szálló tudománnyal megy.

Pl zeis optika van sony kamerának is vagy abrams tanknak is német rein metal a löveg csöve. Nem ellopni akarták hanem próbálták kiszervezni a gyártását de nem sikerült. Az anyag a problémás mindég, ha az van, akkor már jöhet a kőműves, ha kicsit több sört is ivott jó lesz amit csinál.

 


- De mondok még durvábbat:te tudtad, hogy a csipgyártók veszik a szilicium-lapkát? Mármint azokat a korongokat, amikre a processzoraikat és egyéb cuccaikat fotózzák?

 

Már nem tudom, régebben 2/3 a Németországban készült a világ összesnek, pedig kimondani nagyon könnyű hogyan kell csinálni, még se sikerül mindenkinek.

(...amúgy még a zöldkomcsinak is van olyan terméke aminek az a baja, hogy ha nincs jelen mikor készül valami okból sose akar sikerülni )-: )

 

Enélkül a csipgyártók baszhatnák a tudományukat...viszont az ilyen rudakat olvasztók - illetve Si-korong-gyártók (nincsenek sokan) - vajon meg tudnának csinálni egy i7-es processzort?

 

Dehogy tudnának - nem ez a dolguk.

 

Nem is helyezném egyiket fölébe a másiknak, de az úgy van ahogy mondom, az anyag előállítás a problémásabb mindég. Még a szovjetek se nagyon csináltak ic-t, a japánok se, lemaradtak, aztán meg amikor már kofák árulták kilóra a piacon, minek foglalkoztak volna vele.
.... vagy ott van pl a belga csokoládé, annak se a receptje a titkos, hanem ők tudják és kész. (-: Csemegevörös néven a kádárkorban lemásolták itt a portóit is, de aztán le lett állva vele, jó volt az nekünk, de nem győztem hordani a belgáknak se oda ki, de még se olyan egészen. )-:
Egy régi filmben, a szovjet mozi vetítőben mindég eltört egy kis rugó és Sztálin mikor kérdezte mi baj már megint és mondja a gépész mi a baj, hogy ez a német vetítő másolata, csak mi nem tudunk olyan jó rugót csinálni bele. Tehát teljesen pontosan le tudták azt másolni, csak az anyag bele váratott még éveket magára, pedig semmi, csak egy kis rugó, de az se erősebb se gyengébb el se törjön stb...

Előzmény: GPS (348216)