Trockos Creative Commons License 2019.04.21 0 0 13310

Szép napot!

Kb. 2 éve vásároltunk a Jysk-ben egy F70 Dreamzone típusú habszivacs matracot, 2 db-ot, akkor 50eFt/db "akciós" áron.

https://jysk.hu/haloszoba/matracok/habszivacs-matracok/gold/matrac-90x200-gold-f70-dreamzone

A választásunkat sok próbálgatás előzte meg, gyakorlatilag ha az utunk valamelyik Jysk áruház mellett vezetett el, akkor mindig betértünk.

A matrac két oldalas így a 60-65 kg körüli páromnak a puhább oldal elfogadható kényelmi szintet jelent, de gyakran alszik rajta rosszul.

Én a keményebb fekvőfelületet szeretem, de nagy csalódást okozott nekem, hogy alig egy év alatt a matrac felpuhult, messze nem olyan kényelmes, mint új korában volt. 100 kg körüli a súlyom, 96 és 102 között ingázom.

Mára gyakorlatilag sok forgolódással, le-fel csúszkálással és végül a matrac két oldalának/szélének valamelyikén találok csak elfogadható kényelmi szintet biztosító fekvést.

Biztosan számít, hogy nem vagyok pehely súlyú és talán az sem mellékes, hogy rossz testtartás miatt gyakran fája hátam, s hogy milyen életmód mellett, mennyire bevacsorázva tér az ember nyugovóra, de azért lényegesen többet reméltem egy "Luxus minőség" kategóriába sorolt terméktől.

 

Most a hasonló adottságokkal bíró (186 cm/ ~100 kg), erős csontozatú, aktív sportoló fiúnknak keresnénk matracot, ágyat és nagyon tanácstalanok vagyunk. Milyet válasszunk?

Érdekelne a véleményetek, javaslatotok. Érvekkel, ellen érvekkel.