GeriSoft07 Creative Commons License 2019.04.19 0 0 16001

szia

a fűző (a merev fűző, amit műtétek után is néha adnak) képes stabilizálni a gerincet. Begipszelni nem lehet, ugye, ez van. a csonttörés 6hét nyugalomban mire gyógyul, ha terheli, akkor 8-10 hét fájdalmakkal.

azt hogy műtétet miért nem ajánlanak, passz. A kompressziós törés azért nem egyszerű injektálással javítható. Ez ennél bonyolultabb. Lehet nincs fala a csigolyának, ha összeroskadt teljesen, hova injektáljanak? Azt max távtartó+csavar oldaná meg

inzulinos cukorbeteg, 67 éves, ez ugye hozza magával a csontritkulást is. Ez meg nehezíti a csavarozást is.

 

"Akinek volt ilyen műtétje (vertebroplasztika, kifoplasztika), milyen tapasztaltokkal bír, kellett utána fűzőt hordania?"

Igen, ilyen műtét után is kötelezően fűző van

 

Gyógyszerek: 2x75mg voltaren (diklofenak), meg ketodex... ezek a "játékszerek" amikor nem annyira fáj. Bocs, de lassan 15 év masszív derékfájdalom, két műtét után én máshova toltam a fájdalom küszöböt. És ez a baj az orvosnál is, már csak akkor megyek oda, hogy nagyon fáj, mikor 4x veszek be flectort (50mg diklofenak) és mellé mondjuk 2-3x 50mg contramal. és amikor csak 3-4 ibuprofen (600mg) vagy ketodex kell, esetleg egy diklofenak, az a jó állapot, és megyek dolgozni. 

Bőven lehet emelni a mennyiséget, és talán kell is, mert ha fáj, akkor gyulladt, és ha fáj, görcsöl az izom, és így nem fog gyógyulni.

diklofenak rövid távon 200mg/nap maximum, hosszabb távon 150mg, contramalból 50-100-200mg tabletták vannak, az 50-es 3x1 az majdnem mindent lerendez, a 200-as után akár meg is műthetnek, az se érdekel majd :)

Kórházban infúzióban mikor adnak, 100mg diklofenak folyik le egy óra alatt, napi egy infúzió.

 

Kitartást, PIHENJEN!, és gyógyul. A gerinc, borda olyan törések, ami rohadtul fáj, és nem lehet gipszelni, "majd meggyógyul", vagy atom széttrancsírozzák, csavarozzák, stb

Előzmény: horakulum (16000)