Manipura Creative Commons License 2019.04.15 0 1 8176

Erika! Köszönöm hogy visszajeleztél, legalább nem volt hiábavaló a  leírásra fordított idő és munka. 

 

Korrigálnom kell, ugyanis  a Bosch képek nem a  Correrben, hanem az Accadémián vendégeskednek. 

 

Pár tapasztalati infó: 

Beindult a szezon, tömeg volt napközben mindig,  hétvégén még este is. Vasárnap 1/2 1 körül legalább 30-an kerülgettük a magasjárdákat és a felszivárgó víz két hosszanti sávját a Piazza San Marcón.

Az 1-es vaporetto a San Zaccharia-Ple Roma távot délidőben hétköznap 66 perc alatt tette meg. 

 

A délután 2-kor  induló ATVO busz: visszafelé a netes foglalással rendelkezők előnyt élveztek, így volt olyan, aki nem foglalt, és nem maradt hely, várnia kellett a későbbi buszra a Ple Rómán. A napközi forgalom és a sofőr által beiktatott plusz elintéznivaló miatt a honlapon is jelzett  bő 70 perc alatt értünk a reptérre.

Trevisón változatlanul szűk keresztmetszet a secu, hosszan kanyarog a sor, kevés a 3-4 átvizsgálósor.  Egyébként a -jellemzően nagy számú-  prioritys közül mindig van 1-2 eltévedt/bepróbálkozó utas. Oda-vissza később szállt fel a gép.  Bud-on  a gép eredeti indulási ideje előtt  40 perccel kiterelték a népet, így a huzatos, kerozinos levegőn láthattuk amint a gépünk előző utasaival begurul a gépünk, és kiszáll minden utas majd  a személyzet is távozott kb. 25 percre. (Ebédeltek?) Természetesen mi  továbbra is ácsorogtunk míg a csomagcserét, egyéb asszisztációt elvégzett a kiszolgálószemélyzet.  Az eredeti indulási idő után kezdtünk csak beszállni a gépbe, majd közölték, hogy továbbra sem indulunk, több mint 40 perc múlva kaptak  engedélyt a felszállásra. Szerencsére végül ez utóbbi valamivel kevesebb lett, de nem mondanám utasbarát megoldásnak vagy hozzáállásnak az egészet. Bizonyára a reptéri kiszolgálók-irányítótorony-Ryan légitársaság bűvös háromszögében veszett el az időnk és a kommunikációjukban csúszhatott hiba. Az utasokat egyre több  módon és szemtelen lehúzással szívatja a fapados szolgáltatás.

Előzmény: Manipura (8174)