Sziasztok
Sokat olvasgattam mik ők van szó itt a fórumon és mivel elég sok pontatlan dolog került leírásra.
-a gyanta élettarama nem örök sőt minél több fém van a vízben annál rövidebb
-kútvíz lágyítása nagyon költséges dolog pont ugyan ebből az okból kifolyólag
-a vízlágyítók karbantartása fontos mert a hálózati vízben klór van a vízlágyítók fejében pedig egytől egyig gumi és műanyag alkatrészek végzik a munkát. a klór taknyos filmréteget hoz létre a gumi felületén ami egyrészt marja a gumit másrészt az apró mechanikai szennyeződések bele tapadnak.
-német vagy kínai gyártó a jobb választás árban egyértelmű a kínai az árelőny , viszont viszont ha a minőséget az országos szervízhálozatot
nézem akkor már nem biztos.
egy gyártási hibás gépnél ha elárasztja az új vízlágyító a házunkat kit könnyebb perelni egy kínai gyártót vagy akár egy német gyártót.....?
-a vízkezelés és a vízlágyítás az két teljesen különálló fogalom ivóvízhez minél magasabb kalcium magnézium tartalom a jó a gépeink számára pedig a csökkentett kalcium magnézium tartalom az optimális 4-6 NK
Ezért jó ha egy házban különválik az ivóvíz gerinc illetve a gépeink meg szánt víze.
Ha valakinek van kérdése nyugodtan írjon