Szivi0323 Creative Commons License 2019.04.06 -1 0 118735

Sziasztok!

Mi tegnap érkeztünk haza, a Grand Hotelben voltunk. Azért választottuk ezt a szállodát, mert közvetlenül a tengerparton van. Az étterme hasonlóan jó, mint egy hazai 4*-é. A személyzet udvarias, gyors, segítőkész. A szoba ugyan tiszta volt - hiszen naponta volt takarítás -, a vizesblokk része felett eljárt az idő. A szálló közösségi tere, parkja szép és jó! A kertészek, takarítók folyamatosan dolgoztak.

Mi először voltunk Egyiptomban (az ETI szervezésében). Megismerhettük az arab embereket. A szállodai személyzet mosolygós, vidám, udvarias. Az utcán már zavart a taxisok invitálása (dudálás, kikiabálás), a kisboltok embereinek rámenőssége: hogy vagy, honnan jöttél, kérdések hol angolul, hol németül, hol magyarul csak azért, hogy bemenjük a boltukba. Luxorban (ahová egynapos kirándulást tettünk) nemcsak felnőttek, gyerekek is tolakodóak, alig lehet lerázni őket!

Ajándéktárgyakat is vásároltunk: árussal alkudni kötelező és eredményes. Fizetni mi mindenütt euróval fizettünk.

Az utazásról: az ÉTI amit ígért, teljesítette. Idegenvezető volt mindkét reptéren, a transzferrel sem volt gond, a luxori idegenvezető (Guba) remek volt. Oda úton az Air Cairo gépével mentünk, kényelmes volt, apró sütit, üdítőt szolgáltak fel. Az Egyit Air hozott haza minket, az üléstávolság átlagos méretű embernek sem ideális 3,5 - 4 órás útra. Csomagunk - nem befóliázva - sértetlenül érkezett mindkét reptérre. Hurgradán szigorú az ellenőrzés, több ellenőrző ponton kell átmenni, az egyiken a cipőt is le kell venni.

Borravaló: annak adjatok, aki nem tartja a markát! Mi adtunk az utolsó napon a takarítónak, az italos fiúnak az éttermben, no meg 1-2 kedünkbe járó embernek.

A szállodai all-inclusive ellátás választása fontos és jó dolog. Ha viszel saját poharat (ajánlott), abba kérheted az üdítőt, a vizet, a sört a Palm Beach-ben.

Mennyi költőpénzt vigyél? Ha csak naptejet, napolajat akarsz venni és ott akarod az 1 hete tölteni, akkor 20-25 euró is elég, ebből kis borravólóra is futja. Ha idegenvezetős programokon is részt akarsz venni, akkor annak az árát add hozzá. Egyébként van ott is helyi utazási iroda, már 40 euróért adnak luxori utat, de annak minőségéről nem tudok semmit. 

Összegezve: óriási élmény volt, jövőre is elmegyünk április elején, ebben a kellemes 25-30 fokos időben.