Szerintem ez itt még nem volt. Ez hol van? A Nemzetiben? (mert akkor Kutyának nem arra kellene hivatkoznia, hogy egy közösképviselő mindent tud, hanem hogy a Nemzeti főőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőügyelője tud mindent.
És nem, szerintem is több ponton inkább a Mester ún. humorával mutat rokonságot a jelenet, mint igazán humoros. Pont, mint mikor Hofi becsönget szilveszterkor Takácsékhoz. No, meg persze az emlékezetes búcsújelenetet is megidézik, amikor nem lehet tudni, hogy akkor az a pasi, aki ott ül, az most egy híres színész, aki a Hegedűst, meg Dózsát, meg az Urat játszotta, vagy csak hasonlít rá (és igazából Besenyő Ferencnek hívják.... a hölgyet meg KomlóSörös Jucinak)
Másrészt, olyan kissé bennfentes íze is van az egésznek... de akkor hogy kerül bele a Szomszédok, akik ugye szerepek és mint ilyen, nem lehetnek kapcsolatban Bessenyeivel...
Eleve nem is értem: ennyire az egyik színész egyik szerepére felhúzni a jelenetet, mikor ott ül egy másik, akinek aztán tényleg és egész kivételesen semmi köze nincs a Szomszédokhoz.... Vagy csak nincs fenn az előzmény és Bessenyei meg külön köszöntőt kapott, ez csak Komlós Juci meglepije? Mert -hogy valami pozitívat is mondjak, az tényleg kivételes, hogy 4 évvel a sorozat vége után ENNYI színészt össze tudtak szedni egy ilyen pötyizésre, míg később már elég sokan elhatárolódtak ettől? (szvsz TÉNYLEG kedvelték Komlós Jucit és a kedvéért mentek el?)
És tényleg hatásvadász. ahogy egyenként hívják be egymást a köszöntők, kikényszerítve ezzel a külön-külön tapsot.... (mellé meg olyan "játékot" nyomnak sokan, mint ami tényleg egy hetvenes évekbeli kabaréjelenet mórikálására emlékeztet inkább... tényleg megint Flóra volt a legjobb! :-D)