Advagraf Creative Commons License 2019.04.04 0 0 4003

Kedves Mindenki!

Egy ideje passzív látogatója vagyok a fórumnak. Az olvasottak alapján aktivizáltam magam és foglaltam repülőjegyet, illetve fotók, korábbi vendégek értékelése (van köztük magyar is) és kedvezőnek ítélt ár alapján szállást három hétre. Ezt követően kezdtem tájékozódni további részletekről. Pár kérdésre keresek választ bárkitől aki tud segíteni, illetve „bennfentes információk ” ismerőjétől, Csabától, aki többször felajánlotta segítségét az eltévedt utazóknak. A kérdéseimet feltehetném a leendő szállásadómnak (fel is fogom), de gondoltam előtte tőletek/fórumozóktól kérdezek az anyanyelvemen.

Az általam ismert térképi alkalmazásokból nem állapítható meg a szállásom és strandolásra alkalmas partszakasz kapcsolata. A Google képi keresője sem nyújt segítséget. Az egyetlen fotó nem túl biztató és nem biztos, hogy a helyszínen készült. Kérdésem: a Cyprus Bungalows (szállásom a Karpaz félszigeten) közelében (pl. 200 méteren belül) található szikla mentes, közel sík, strandolásra alkalmas terület?

Larnaka reptérre érkezem, ahonnan a transzfer árát fontban adták meg. Vajon mit kell ezen érteni, Angol fontot vagy a régi ciprusi fontot. Kérdésem: általános a font használata az észak-ciprusi idegenforgalomban? Ha igen melyik fontot kellene ezen érteni?

Előre is kösz Mindenkinek!