Sajka Creative Commons License 2019.04.03 0 0 1875

Döbbenten tapasztalok egy funkcióvesztést. A régi felületen ha megnyitottam a címkézőablakot, az középen ugrott fel, de egérrel el tudtam húzni valamerre, oldalra, fel vagy le, és így a képet tovább szemlélve tudtam további releváns címkéket hozzáadni, vagy a fotó tüzetesebb szemrevételezésével módosítani a címkén, mielőtt elmentem.

Az új felületen a címkézőablak szigorúan középen marad, kegyetlenül kitakarva a kép közepét, semerre nem tudom elhúzni (több böngészőben is kipróbáltam). Ez radikális romlás az előző verzió funkcionalitásához képest. Gyakorlatilag megtorpedóz több korábban működő megoldást, például az olyan fajta címkézést, amikor például egy képsorozatot címkézne végig az ember több odaillő kulcsszóval, de nem mindegyik képre érvényes mindegyik címke, és ezért minden képnél mérlegelni kell őket. Ez most csak rettentő fáradságos és fölösleges, valamint hibalehetőséget is magában rejtő cselezésekkel: külön ablakban megnyitással, kattintgatással, illetve sokkal több mentés+megnyitás lépéssel, egyszóval többszörös munkával valósítható meg.
Mondjátok, kérlek, hogy nem igaz, és valahogy mégis el lehet húzni a teljesen funkciótlanul középen terpeszkedő ablakot, csak nem vettem észre, hogyan...! Vagy pedig hogy programozási baki, véletlenül függesztődött fel a funkció, és utólag újra mozdíthatóvá lesz téve az ablak... :-(