Pont ezért szándékosan az őszi árakat hasonlítottam össze. Viszont hogy 90 ezret vagy majdnem 400 ezret zárolnak a hitelkártyádon lehet mégse annyira elhanyagolható szempont és annak semmi köze a szezonhoz. Ettől függetlenül kizártnak tartom, hogy egy fél éves SUV-ot csak úgy hozzád vágnak napi €8-ért teljeskörű biztosítással.
A közvetítőnél bérelni sem feltétlen szerencsés. Egyrészt nem fogja olcsóbban adni, ahogy az utazási irodák ők is élnek valamiből. Lehet rosszul tudom, de minél több kézen megy keresztül egy szolgáltatás, annál drágább, mert mindenki ráteszi a hasznát. Vannak esetek, mikor olcsóbban tudják adni, meg adnak kedvezményt, de kétlem hogy harmadáron adná bármilyen közvetítő mint a kölcsönző cég.
Másrészt nem biztos hogy azt kapod amit a közvetítő mond mivel az ő oldaluk nem biztos hogy frissül. Sokszor volt már, hogy nem az autót kapod, és véletlen a háromszorosa a deposit.
Harmadrészt a biztosítás, ami a legnagyobb bukkanó. Kár esetén neked kell kifizetned a teljes összeget, amit majd a biztosító egyszer valamikor kifizet, ha akar.Volt aki fél évet várt rá, de olyat is olvasni aki évek óta vár kifizetésre. Viszont amennyiben a kölcsönző cégnél kötsz biztosítást, akkor jönnek, viszik az autót, hozzák a másikat és mindent intéznek úgy, hogy neked egy filléredbe sem kerül. Igen, ez a drágább, kb 3x annyiba kerül mint a közvetítőnél, de ha baj van sokkal jobb.
Én itt lezárnám ezt a már félig off beszélgetést, mindenki döntse el hol és milyen közvetítőn keresztül szeretne bérelni, az olcsó húsnak nyilván híg a leve, vagyis ami olcsónak tűnik az lehet nem is annyira.