Hang-mérnök Creative Commons License 2019.04.02 0 0 2979

Tetszik tudni mi ez ? :

 

 

 

 

Gyanítom maflára nem, így inkább megválaszolom én magam, egy tranzisztor karakterisztika, mely minden tranzisztornak van, igaz eltérő paraméterekkel -> de a katalógusban megtalálhatóak, paraméterekkel együtt, típusra bontva. Ezért van a tranzisztor katalógus => elárulom !

 

Ezek alapján lehet tervezni áramköröket, ha a tervező legalább az alapáramkörökkel és azok működésével tisztában van. Milyen egy pl. ilyen áramkör, mi várható el ezen kapcsolástól és mire is való : 

 

 

Azért a sok nyil és C-R-U-I ne zavarja meg, nem az Ön elrettentésére, hanem az áramkört ismerők - avagy azt megismerésre áhitozók segítségére karcolták oda ! Legalább engem érettségin az STM- pécsi tervező főmérnöke vizsgáztatott, mint akkori "0" km-es versenyzőt.

 

Mivel még annó középsulis koromban nem találkoztam áramgenerátoros tényleges és nem elméleti vezérléssel ( amit tanultunk - tanítottak ), csak amikor az erőműben láttam - tapasztaltam - javítottam és üzemeltettem mindezt, így gyanítom kicsit több gyakorlatom van ezen témában is. Nem véletlenül írtam le a képletet P=U*I :). Avagy Ön szerint ezen képlet is rossz ? Olyan alapdolgokat feszegetünk, melyek Önnél sajna úgy tűnik nincsenek meg, pedig ez mások számára egy alap. Az alapok alapja, melyre épül sok - sok minden.

 

Említhetném az urán-bánya elektronikai részlegét is, ahol a nyomtatott áramköri lapokat gyártották, fűtött vaskloridos légbuborékos oldatban marattak, fotó eljárással előkészítve.

Na csókolom, az ilyen tényleges gyakorlati tapasztalatoknak Ön a bírtokában van ? Dehogy.....Gyanítom még azt sem tudja mire való a vasklorid, majd megnézi a keresőben. Akkor legalább arról tudomása lesz.

De, hogy készítjük elő a nyáklapot, hogy tervezzük meg, milyen is a raszter háló -> mely alapján tervezzük a nyákot -> annak mik a méretei, hogy juttatjuk tá a tervezett (fóliára rajzolt - avagy nyomtatott nyák-laptervet) az előkészített lapra, hogy hívjuk elő és hogy maratjuk, majd a végén hogy matricázzuk - látjuk el szigeteléssel, na ezekhez Önnek sajna fogalma sincs. Ilyen, hogy árnyékolás és annak technikája, még szóba sem jött, csak a nyers és száraz nyák-lapgyártást említettem.

Így viszont igen érdekes és egyoldalú a löncsünk szerintem. Őn csak a trollkodásig - fikázásig - billentyű-huszárkodásig jut el, én pedig próbálok valami fajta értelmet pumpálni Önbe, mielőtt ismét marhaságok jönnének elő Önből.

 

Mit ne mondjak, vicces a ténykedésem. Mivel mindíg is rüheltem a buta embereket. Nem azért mert tudatlanok, hanem azért, mert nem akarnak - nem tesznek ez ellen, hogy ne azok legyenek. Ha pedig közben még az észt-> marhaságot is osztják másnak, na az a ........mindenki döntse el mi is lenne. Nem tisztem minősíteni.

Így már remélhetőleg érthetővé vált Ön számára is.

 

Amúgy a "kraftwerk" egy igen jó együttes, sok számuk meg is van :) 

Előzmény: btamas70 (2978)