pacsepa Creative Commons License 2019.04.01 0 1 28802

Én pont a kis tételekről beszéltem. van amikor 0,5-1 liter permetlevet keverek be. A tavamban a nád tetűmentesítéséhez egy szobanövényekhez használatos 0,5 literes "spricnit" használok. Van amikor csak a pár tő málnámat kezelem, amihez ugyanúgy elég ekkora mennyiség. Esetleg a konyhakertben pár paradicsomtőről kell a poloskákat eltávolítani... Mindennapos dolgok!

 

Egy digitális aranymérleg pár ezer forint, végleg megoldja a problémát, de ezek szerint Neked nem a szilárd halmazállapotú szerekkel van gondod.

 

A sűrű folyékony szerek kis mennyiségre porciózáskor az injekciós fecskendő a nekem is bevált megoldás. Régebben próbálkoztam tűvel, de az nem jó, ugyanazt csinálom, mint Te. Tű nélkül felszívok valamennyit a szerből és így adagolom igen pontosan akár 0,2-0,5 ml-re.

 

A legkisebb gyógyszertárban kapható fecskendő teljesen feltöltve 1 ml-es!

 

A fecskendőben nem marad szer, mert a dugattyú teljesen kinyomja, ez a szerepe, erre találták ki. Veszteség elhanyagolható. Egy fecskendőt hosszú ideig használok, mert utána egy műanyag pohár vízben, vagy folyóvízben simán ki lehet mosni.

 

Szóval még mindig nem értem a problémát!

 

Talán az a bajod, hogy literes kiszerelésből nem tudod, vagy nehézkes az injekciós fecskendővel a "mintavétel"? Én is nagy kiszerelésben szoktam vásárolni, aztán megosztom, vagy eltárolom. DE!

Nem a nagy kiszerelést veszem állandóan elő és nyitogatom, hanem egy kisebb mennyiséget, max 50-100 ml-t kitöltök egy másik, átlátszó edénybe. Ezt fogyasztom.

Egy széles szájú, jól zárható műanyag edényke teljesen megfelel. Fém tetejű nem, mert egyes szerek agresszívek! Műanyaggal még nem volt gondom.

Nekem az egészségügyből hoznak, de biztosan kapható szintén gyógyszertárban ilyen edény.

Ilyeneket osztanak az urológusok az uraknak is bizonyos vizsgálatokhoz szükséges minták szállítására. A hölgyek biztos nem tudják miről van szó! :-D

Aki tudja a szakszerű és közszemérmet nem sértő nevét, majd ideírja.

Előzmény: budai2 (28799)