Elminster Aumar Creative Commons License 2019.04.01 -1 0 1102

"Az univerzum nem lineális,....tehát nincs sem teremtés sem megsemmisülés.

Ciklikus körforgás van,....működés van.."

 

Hát, az univerzum kőkeményen lineáris. Indult egy nagyon alacsony entrópiájú állapotból, és "végződni" fog egy nagyon-nagyon magas entrópiájú állapotban, pont mint a felhúzott óra: lejár és VÉGE. Nincs semmi, ami a végállapot rendetlen kupleráját hipp-hopp varázsütésre visszarendezné a kezdőállapot katonás rendjébe, hogy lehetőség legyen újra "lejátszani" a történetet.

Például a csillagok hidrogént "égetnek" héliummá, hogy világíthassanak. A héliumból viszont már soha nem lesz újra hidrogén, úgyhogy a csillagok egymást követő generációja egyre kevesebb és kevesebb használható hidrogén-üzemanyaggal gazdálkodhat, és a végén létrejön az utolsó csillaggeneráció, mert már nincsen több használható hidrogén. Amikor az utolsó csillaggeneráció utolsó tagja is kilobban, akkor bizony koromsötétség borul az univerzumra: a darabnak vége, függöny.

 

Javasolnám, hogy ezoterikus bullshithez ne használj tudományos dolgokat, mert azonnal kiderül, hogy a szavak ismeretén túl az adott témáról egy árva szót nem tudsz.

 

Előzmény: Lan Dorr Dalai (1099)