mertezműanyag Creative Commons License 2019.03.27 0 0 28812

Köszönöm.

 

Megtudtam ma egészen új dolgokat, hátha van, akinek jól jön.

 

Az új infóm az, h egyszerű bejelentéssel épült ingatlannál, ahol nem volt szakhatósági eljárás bevonva, ott nem használatbavételi engedély kell, sem nem használatbavételt tudomásulvételi eljárás, ahogyan mondta két ügyintéző is korábban, hanem csak a  "HATÓSÁGI BIZONYÍTVÁNY (egyszerű bejelentéssel épült épületek esetén)" kategóriát kell kiválasztani az ETDR-ben.

 

Így ehhez az eljáráshoz csak a lezárt e-napló kell (vissza kell adnia a munkaterületet a vállakozóknak), a statisztikai adatlap kitöltése (ez a 312/2012. Kormányrendelet 4. melléklete), más nem.

 

A változási vázrajzot viszont érdemes megcsináltatni mielőbb, még ha ehhez a benyújtáshoz nem is kérik, mert a földhivatal kérni fogja, az illetékkel és a kérelemmel együtt, ami a korábban beépítetlen terület "átsorolásához" (lakóház, udvar stb.) kell. Addig nincs hatósági bizonyítvány és így lakcím (házszám) sem. A házszámot amúgy az önkormányzat adja.

 

Nagyon gáz ez a bürokrácia része, főleg, h nem világos még a hivatalok munkatársai számára sem, mi is kell. Nekem ez az utóbbi verzió tetszik (hatósági biz.), ezért e szerint járok el. Majd meglátjuk, h lukra futok-e.

 

m.

 

Előzmény: sylvanus67 (28811)