Landsmann_
2019.03.25
|
|
0 0
43562
|
Én is olvastam róla valahol. Azt hiszem akkor azt írták, hogy kísérleti jelleggel javítottak így utakat, főleg kanyarokban. De akkor is az vetődött fel, hogy irreális költségekkel kell számolni, ami nem térül meg. Magyarán van egy technológia, amivel megoldható lenne a probléma, de nem költenek rá, mert most sokba kerül. Mennyivel egyszerűbb simán lerohadni hagyni egy utat, aztán sopánkodni 20 évenként, hogy milyen sokba kerülne a felújítás. Akkor megint csak taknyolnak és 2-3 év után ugyanúgy járhatatlanok lesznek. Egyszer kellene normálisan megcsinálni. Tudom, nincs rá pénz. Hosszútávon nyilvánvalóan sokkal többe kerülnek ezeknek az utaknak a fenntartásuk. Mert ha már olyan, hopgy mégis hozzá kell nyúlni, akkor tényleg alapig ki kell szedni. Volt ilyen felújítás jónéhány évvel ezelőtt Bucsa-Füzesgyarmat között, de csepp a tengerben. 100-200 méter. Nem a betonozós technikával, hanem a hagyományos alap kiszedés, kővel feltöltéses módszerrel.
Én csak azt nem értem, hogy ilyen jellegű problémák csak nálunk vannak? Vagy egyszerűen az útépítési technikánk az alapjaitól rosszak? |
Előzmény: Hírfigyelő (43561)
|
|