robertó69 Creative Commons License 2019.03.24 -1 1 95082

Nagyjából ezt írtam én is! :-) Egyébként pont Húsvét környékén készülök az ominózus lőtérre, segítek bírózni egy kicsit...

Mondanám, hogy veszek magamnak könyvet, ha már ott vagyok, de már  a pisztolyos is megvan! :-)

 

A "plinker" fegyver ( most az össz súlyról/tömegről beszélek! ) előnye csak a kis gyerekeknél mutatkozik meg. Ha egy felnőtt ember nem birkózik meg egy gyári irányzékkal 4,5 kg-os puskával, ott komoly gondok vannak a háttérben!

 

Mondok egy kis motivációs történetet minden, a net előtt elpuhult fórumtársamnak: jár hozzánk egy nagyon betegeskedő  srác lőni. 8 évesen kezdte, tavaly előtt valamikor. A kis csőletörős LG 427-et első perctől rühellte, pedig attól könnyebb puskánk nem volt. Mivel ilyen kis gyerekeket még amúgy sem szabad szabad kézből edzeni, támasztásból lőtt sokáig. AR 20 diopteres puskával. Aztán elkezdte állva, 1-2 lövést leadva, aztán szigorú pihenés. Most 10 éves elmúlt már, és 20 lövést egy huzamban le tud adni állva, kicsivel több pihenőt beiktatva, mint a többiek. Tornaóra nélkül a sportlövészet sem megy senkinek, bárki bármit állítson.

Ha valakinek megadatik, hogy bele olvashat valamely válogatott kerettag sportlövőnk éves edzéstervébe, függetlenül a nemre, életkorra, és fegyveres számra, meg fog lepődni, a "célba lövés" mellett mi mindennel "kínozzák még őket egy heti 5 edzésnapos ciklus alatt, és milyen összetételben..

Előzmény: sako (95081)