alfa117 Creative Commons License 2019.03.22 0 1 2755

Köszi! Mindössze hárman vizsgáztunk tegnap, az elmondások szerint egész sokan visszamondták. Eléggé családias légkörben zajlott a dolog, mindenki nagyon barátságos, kedves, közvetlen volt.

 

Szerintem a műszaki kérdéssor nehézségét egyáltalán nem a megkövetelt tudásszint mélysége okozza. A 25 db kérdésből 10-15 könnyű, alap dolog volt. Ellenben volt 5-6-7 kérdés, ugyancsak egyszerű fogalmakról és jelenségekről, amik némileg elvonatkoztatva, beugratósra, nehezebben értelmezhetőre voltak megfogalmazva. Jópár, a régi tesztsorokból ismerős feladat is előfordult, valamint az elmúlt hónapok kérdéseiből is jött vissza néhány, változatlan formában.

 

A lényeg, hogy nem szabad kapkodni, elhamarkodni a válaszokat, főleg, hogy a válaszlapon nincs javítási lehetőség. El kell olvasni mindent, a rossz válaszokat is, még ha ismerős is a kérdés, néha csak egy apró csavar van a kérdésben, ami mindent megváltoztat. Ily módon talán egy kicsit szűkös az egy óra a tesztre.

 

Érdemes a Puskás és a HA5KDR jegyzetből párhuzamosan készülni, az aktuális RA rendelet követelmény táblázatát alapul véve, valamint ismerkedni a régi tesztkérdésekkel.

 

Nekem ez így működött, nem ördögtől való, meg lehet csinálni első nekifutásra, ezt kívánom minden jövőbeni vizsgázónak! :)

 

73!

Előzmény: Pista-77 (2747)