kopifot Creative Commons License 2019.03.21 -4 5 108646

off.

 

metska tippjét szeretném megköszönni "San Sebastian. Iszonyú jó hely. Meg próbálj ki egy csomó éttermet, elég jók vannak arrafelé."

 

végülis egy Budapest-Santander-San Sebastian-Bilbao-Santander egyhetes lett, a városok között Alsa busszal mentem, az idő változatos volt (volt benne szarrá ázás, hűvös, kellemes kirándulóidő, de ugyanakkor 25 fok meleg is, ez utóbbi Bilbaoban).

 

nem vagyok egy "mindent-mindenhol" megnézős típus, inkább az az ülős-bambulós, de pár hely (tipp) ami nekem bejött:

 

Santander: a Magdalena félszigettől a Cabo Mayorig kellemes séta, szép környék, a tengerészeti múzeum (Museo Marítimo del Cantábrico).

San Sebastian: Akvárium, a Monte Urgull, és nyilván az óvárosi rész pintxo bárjai.

Bilbao: Guggenheim múzeum, szintén a pintxo az óvárosban és mivel szerencsére az eredtileg kiírthoz képest egy nappal előbbre hozták az Athletic Bilbao-Atl. Madrid meccset (2-0) (btw: "Solo hay un Athletic y es el de Bilbao") így ezt nem tudtam kihagyni, ami szintén örök élmény.

 

szóval metska tippjét köszönöm, ajánlom fentieket mindenkinek.

 

(még egy megjegyzés: aki hajlandó rá, hogy pár kifejezést, mondatot előre megtanul baszkul, azt nagyon szeretni fogják :) amikor az ember az esetlen próbálkozására megkapja a helyitől azt, hogy "többet tudsz, mint sok helyi spanyol" az azért jól eső érzés tud lenni.)

 

 

Előzmény: mestska (108274)