gxy_gfx Creative Commons License 2019.03.17 0 0 76612

Bár én guminál  vagy festéknél rosszabbat nem láttam. Azért a higany meredek, ezt pedig annak is illene tudni aki kitette.

Gyakran tapasztalni elemi civilizációs deficitet sok mindenben – a lomtalanítás kivitelezése, bármelyik érintett csoportot is nézzük, csak a jéghegy csúcsa. Csak egy példa, a lomtalanítástól nem túl messzi témakörből: tavaly a tásrasházunkban megvett egy lakást egy dinamikus, fiatal társaság. Amíg tartott a felújítás, teletolták lommal a teremgarázs rájuk eső részét, jöttek is rendesen a patkányok a szertehagyott mogyoróra, ilyenekre. Aztán végeztek a felújítással, eszükbe jutottak a lomok, lassan azokat is eltüntették valahova. Azt hihettük, szeleburdiék most megnyugodtak, bevackoltak, konszolidálódik a helyzet.

Na, egy fenét.

Elkezdtek bútorokat venni. A bútorok csomagolása hetekig ott hevert az udvaron, mert az alternatív alakú dohányzóasztal és a kreatív gardróbszekrény összerakása után arra már nem volt erejük, hogy a kartont beleaprítsák a papírkukába, a többit meg a vegyesbe. Szóval a habszivacsot vitte a szél az udvaron körbe-körbe-karikába, a kartonon megtelepedett az egynyári flóra, de „ezeknek” mindez nem bántotta a szemét, mer’ ajtón kívül volt, innentől MVP. Karácsonyra megérkezett nekik egy „ekkora” nagyképernyős trévé is. Na, annak a doboza ugyanígy járt, kivéve, hogy valaki idővel rákommentelte a kerítés tövébe kihányt dobozra, hogy „paraszt”.

Ezredfordulós nyelesfejűék ebből se tanultak.

Ezek után nem is tudom, reális-e elvárni bármit is a lakosságtól. Inkább csak örüljünk, ha valaki mégis rendesen, civilizáltan rakja ki a lomot. Az meg, hogy mi a fene az a higany... nem tudom, oktatják-e még egyáltalán, vagy csak szakkörön találkozik vele az értelmesebbje.

Előzmény: Törölt nick (76610)