rezeda9001 Creative Commons License 2019.03.17 0 2 5530

Szia, az  alkohol fogyasztását a Korán bűnös dolognak tartja így az alkohol kérdésköre meglehetősen érzékeny téma az országban. Ennek ellenére majd minden szálláshelyen vehettünk volna sört vagy bort, igaz, hogy nem olcsó, viszont a vörösbort megérte megkóstolni. Állítólag a hipermarketek tele is vannak piával, de pl. a kisboltokba, ahol vásároltunk, sehol nem láttunk alkoholos italt, úgy, hogy nem is volt Ramadan.

 

Mindenfele vannak pénzváltók, na jó, az Atlasz- hegység eldugott falvaiban gondolom nem, de a nagyobb településeken simán tudsz váltani, illetve a már a reptéren is, amikor jössz kifele, van jó pár ablak, igaz, hogy csak egynél ültek. Mindegy, hogy eurót viszel vagy USA dollárt.

 

Marrakes óvárosának bejárását egyénileg én úgy tudom ajánlani, hogy rá sem néztek a rátok tapadó "útbaigazító" gájdokra, illetve nem válaszoltok nagy udvariasan a kérdéseikre. Hihetetlen dolgokat képesek kérdezni, hogy szóra bírjanak, pl., hogy hol vetted a ruhád meg hasonlók. Egy spagettipántos felső esetleg csak kitartóbbá teheti őket.

 

Marrakes azért elég távol esik az óceántól, ha strandolnátok, akkor maradjatok a műemlékekben, régi épületekben nem bővelkedő Agadirban, vagy menjetek el Szavírába, azt viszont kár kihagyni.

 

Az étteremi higénia olyan, hogy oda ülj be, ahol sok a helyi, mert ott olcsón és frisset eszel, a legfinomabb sültet pl. az Atlasz-hegységben ettük egy, az országút mellett kilógatott birkából. Műanyag asztal és szék, újságpapír volt az abrosz, papírtányér. A vécére nem is térnék ki... :) De ez van, aki nem tudja, hogy bírja-e a hasonló megpróbáltatásokat, az inkább ne Marokkóval kezdje az utazásait :)

 

 

Előzmény: Astral_traveller (5525)