Törölt nick Creative Commons License 2019.03.16 0 0 8009

Nem ez egy универсал , vagyis egy kombi . A neve  "заз луч"  Bár vannak kétségeim afelől hogy ez valóban egy eredeti- kombi-e  de itt most nem is  ez a lényeg hanem  a végeredmény .  

.Persze nyilván vannak az oroszok között ügyeskezű   (karosszéria ) lakatosok akik át tudnak úgy alakítani egy  заз 968 -ast   универсал - á  hogy senki nem mondja meg az autóról hogy milyen tipusú volt eredetileg  седан vagy  универсал . Nekik nem probléma egy ilyen átalakítás mivel értenek hozzá . Meg még sok minden máshoz is.  Fémiparhoz , szereléshez,fúráshoz , faragáshoz ,  építőiparhoz , kétkezi szakipari munkákhoz stb-hez . Igazi jó hozzáértő kétkezi munkásnemzet, ami  ritkaságnak számít manapság .

Mondjuk nem vagyunk egyformák, nekem például zaporozsecbe kimondottan tetszik a kombi verzió (látok benne fantáziát) pont azért mert praktikus mivel van egy hatalmas csomagtere nem beszélve a dízelmotorrol ami egyrészt erősebb nyomatékosabb  mint a v4-es  ráadásul a fogyasztása is  kedvezőbb .Azért ezek lényeges dolgok. Egyáltalán nem mindegy hogy tíz liter a fogyasztás vagy csak három vagy négy liter.(vagy még kevesebb) Kár hogy nincs belőlük több , habár zaporozsec kombi, szerintem oroszországba se nagyon van .

Előzmény: Köny (8008)