rfamp2 Creative Commons License 2019.03.14 0 0 153

Sziasztok!

 

Kérdezni szeretném tudtok e olyan mobilos applikációról amivel az egyik telefonnal a másik telefont lehet vezérelni videó felvétel közben? Tehát zoom, felvétel indítása, pause.. stb + perszelátni lehet a vezérlő készüléken mit lát a felvevő készülék.

 

A helyzet a következő, egy eseményen van lehetőségem a kamerát az előadás előtt elhelyezni jó helyen, de ott előadás alatt közben nem tartózkodhatok. Így 5let szinten felmerült az a lehetőség hogy egy másik mobil készülékről (aminek a kamera minősége nem lényeges mert csak távirányításra használnám.)  vezérelni tudjam a felvevő készüléket és persze mind e közben lássam a vezérlő készüléken mit lát a felvételre használt készülék, azaz én éppen hogyan / meddig zoomoljak.. stb.  A vezérelt készülék egy Samsung S8 lenne ami half vagy full 4K ba venne fel. Kérdés hogyan valósítható meg ez a vezérlés két mobil között.

 

Van egy Rollie4K (Real 4K) készülékem aminek az appja tud ilyet, nevezetesen a sportkamerát lehet vezérelni teljeskörűen egy bármilyen mobilról, közben lehet monitorozni mit lát a kamera.. stb. De azzal az a bajom hogy iszonyú széles a látószöge, a zoomja digitális... Ha megfelelő méretre felzoomolom akkor elpixelesedik a kép még 4K ban is... etc. És mindezek mellett csapnivalóan rögzíti hangot.

 

Ha tud valaki megoldást megköszönném, ma délutánra kéne egy hete szenvedek ezzel de nem találtam megoldást. Hátha valakinek van tapasztalata ötlete..

 

Köszönöm