Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 1998.12.20 0 0 46
Kedves GLászló!

Az egomániás hadvezérek gyakran esnek abban a tévedésbe, hogy a legyőzöttek életének megkímélése a gyengeség jele.

Ehhez hasonlóan a történelmi babérokra pályázó államférfiak gyakran hiszik azt, hogy egy-egy tévedésük beismerésével méltatlanná válnának a nagy eszményekhez.

Szerintem Orbán mostanra annyira elvesztette a realitás-érzékét (ld. ellenzék nélkül is működő parlament, kioktatott EU-nagykövetek stb.), hogy dafke nem fogja eltávolítani azokat a tisztviselőit, akikben megrendült a közbizalom.

Orbán mindeddig kínosan ügyelt rá, hogy makulátlanok maradjanak az erkölcsei, és amennyire csak a Fidesz bonyolult gazdasági és koalíciós érdekviszonyai lehetővé tették, próbált vigyázni a "tisztjei" jó hírnevére is.

De nem lehet ott minden koszos kis vesztegetésnél. Egyre több ilyen ügy lesz, és ezeket inkább megpróbálják majd elmaszatolni, mint feltárni, és egyre jobban bele fognak bonyolódni a buta kis hazugságaikba, ahogy az összes előző kormány. Az a bizonyos "erkölcsi limit" meg nemhogy lefelé, de egyre csak felfelé fog csúszni.

És így lesz ez az idők végeztéig, mert a következő kormány meg úgyanúgy _ezekre_ fog mutogatni, mint ahogy a jelenlegi mutogat az előzőekre.

Na jó, nem az idők végeztéig, csak addig, amíg ez az "új hang, új stílus, új kormány" (azaz a korrumpálódott juppi-nemzedék) ki nem öregszik.

Ha megérem, 2030-ban bemegyek hozzád az öregek otthonába, felolvasom neked a napi sajtót, és elnosztalgiázunk a régi szép időkön, amikor még volt valami élvezet a belpolitikai rovatokban. :))

Diolen Mobi