speaker Creative Commons License 1998.12.19 0 0 43
Kedves Batmanus!
Hol és min írok? Otthon és azon a gépen, amin egész héten melózom. Valamennyi újság ma már elérhető a NET-en, már éjfél előtt a másnap reggeli szám olvasható. Kopizni meg egyszerűbb, mint linkelni. Vannak olyan lapok, mint a NAPI MAO, ahonnan nem is lehet mást, mert nem cikkenként van fenn a NET-en, hanem rovatonként ömlesztve. Így, ha egy cikket linkelni akarnék se tudnék. Így azután kénytelen vagyok kopizni, jóllehet, igyekszem rövidíteni.
Hogy miért csinálom? Mert úgy érzem, hogy itt a vélemények nem tükrözik a valódi arányokat, a számítógéphez férő, ahhoz értő, asztaltársak véleménye elég egysíkú. Márpedig a NET elvileg mindenki számára hozzáférhető, például külföldi rokonaim és barátaim számára is, és nem szeretném ,ha valaki is azt hinné, aki erre jár, hogy itt csak balfácánok vannak, vagy félrevezesse őket az a sok szenny, amit itt találnak,. Egyébként is a t. asztaltársak véleménye ingerlő, mondhatni sokszor ingert keltő. Ha pedig ők liberális, vagy szocialista elkötelezettségből úgy érzik, hogy véleményüknek hangot kell adni, miért baj, ha én is ezt teszem?
Mindenre nem tudok reagálni, mert dolgozni, élni, olvasni stb is kell, ezért, ha az éppen terítéken levő témákkal kapcsolatban valahol (lehet akár a Népszabó is, de ez ritka) jó cikk jelenik meg, akkor azt már olvasáskor megjelölöm, és vagy egy részét, vagy az egészet bemásolom. Egyébként FBI doktor, vagy HJM is gyakran teszi ezt, csak ők gazdagabb újságokban mazsoláznak, ahol cikkekként lehet linkelni.
Nerm is tudok mást javasolni azoknak, akik bemásolt cikkeim miatt cikiznek, mint hogy PgUp, PdDn, és kész. Nem akarok senkit idegesíteni, de a véleményemet továbbiakban sem rejtem véka alá. Ez így demokratikus, nemde?