Nézd, egy dolog amit a szaksajtó ír - és más dolog amit a tv-men látok.
Lehet én vagyok igénytelen - de nekem a mattfeketénél feketébb nem kell - márpedig én egy darab mattfekete kartonnal próbáltam.
Gondolhatod, hogy ha nekem ott sötétszürkét mutatott volna (fekete helyett) - már vittem is volna vissza a boltba
(még így sem biztos, hogy nem fogom - mert volt annyi eszem, hogy neten rendeljem a sarki MM-ből - így 14 napig bármikor visszavihetem nekik)
Na most az is lehet, hogy az igazság középen van - és az IPS panel valóban nem fekete-bajnok - viszont ez dinamikus direkt-háttérmegvilágítású (NEM él-világítású) - és az is lehet, hogy ahol feketét észlel, ott leszedi a háttérfényt, ezért lesz ott olyan, mint a néger segge az alagútban.
Szóval a TV-nek van vagy 5 egyéb nyavalyája - de pont a képminőség nem az.
Élénkségben, "csillogásban", de lehet még élességben is veri a Samsungot - jó lenne, ha a többi jellemzőiben is ilyen fasza lenne.
Ezt a "csillogás" jellemzőt (brilliance) jellemzőt nehezen tudom megfogalmazni - mert nem csak fényerőről, vagy kontrasztról van szó - hanem inkább valamiféle kép-dinamikáról... de hogy nagyon szép, az biztos.
Viszont a WebOOS-ra nagyon haragszom - azt már most megmondhatom.
.