Soká Creative Commons License 2019.03.08 0 0 50081

Hát, Te tudod. Nem állítom, hogy minden részletében értettem, amit írtál. ("1,8- 2,2 mm" - "isot, főleg este, 640-re fel kellett húzni" ??) Gondolom az egyik blende akart lenni a másik 6400 :)

Odáig oké, hogy az apsc több zajt generál (bár ha visszabutítod 12Mp-re mondjuk 24-ről, akkor azért a különbség is csökken) de azt például nem nagyon értem, hogy miért akarsz olyan sötét helyen fotózni, ahol iso6400 kell full nyitott rekesz mellett? Az esetek döntő többségében mód és lehetőség van elhelyezni rendszervakut vagy vakukat úgy, hogy deríteni tudj kicsit. Erre most légyszi ne mond azt, hogy Te elvből nem akarsz vakut használni. Azt még megértem, hogy csak fixeket használsz, de azért a vaku nem egyenlő azzal, hogy a beépített vakuval jól pofán nyomod az alanyt :)

Számomra segítség lenne ha illusztrálnád fotóval is, hogy hol mikor válik használhatatlanul zajossá az apsc. Én max. 3200-ra szoktam felnyomni az ISO-t, de ez már csak ritkán és kompromisszummal történik meg, az 1600-at is csak nagy szükségből használom. De ilyen szituációban már mindig keresem a lehetőségét a derítés használatának.

Egyébiránt tudok példát mondani, természetesen egy színházban, táncelőadáson, komolyzenei koncerten nem vakuzhat az ember, igaz itt már az is gondot okoz, ha az embernek "kattogós" gépe van, szóval ide még FF-ből is csak milc felelne meg. Ilyen helyen kétségtelenül megáll a tudományom. Vagyis a felszerelésemé.
De egy esküvőbe belefér a villantás.

 

Előzmény: leonard65549 (50080)