lesi fotós Creative Commons License 2019.03.08 0 0 41491

Szia Tempel!

 

Letöltöttem a képeket. Amennyire meg tudom állapítani igencsak elhúz minden obi. Az külön pech,hogy az egyik képnek pont a jobb alját takarják a fák....

 

Az én meglátásom szereint,nem jó a géped beállítása.

Érveim:

- több obival készültek képe,ennek ellenére MIND egyirányba húz el.

-azon nem is csodálkozom,hogy a Chinon képen látszik ez a legjobban. A régi M42-es obik -tapasztalataim alapján- rosszabb lekéozésűek a sarkokban, de MINDEN sarokban.(Arról nem is beszélve,hogy ebben a felállásban még az M42-Canon adapter is vihet hibát a rendszerbe.)  A Cinon képen is a jobb alsó sarok a roppant gyenge.

- azt nem tartom valószínűnek,hogy minden Canon obi pont ugyan úgy legyen hibás....

 

Két dolgot tennék meg a helyedben:

- csinálnék (mint ahogy annó csináltam is) optikai kábelből egy mű csillagot. 50mikronos is jó. Ennek a nagy előnye,hogy gyakorlatilag bárhol elhelyezhető.Extrém esetben egy szekrény tetején is. Így azt is meg lehet nézni vele,hogy a camera különböző döntése van e hatással a képre. (szívtam annnó ilyennel: vazszinte helyzetben minden ok, ég alatt,mechanikán szar...). Ezzel e műcsillaggal bármikor végig tudad nézni a 4 sarkot és a kép közapét. Korrekt eredményt ad.

- Keresnék egy nem átalakított Canon-t és azon a vázon is megcsinálnám a csillag tesztet (mindegyik obival!)

 

Jobb lenne,ha kép sarkaiból ás középről kivágott csillagok képét tennéd fel,a lehető legnagyobb felbontásban. Jobban lehetne látni,mint ezeken a képeken!

 

Üdv: Zoli

Előzmény: tempel (41490)