radar-nyh Creative Commons License 2019.03.03 -1 3 20390

Ha már ennyire a témában vagyunk, vesézzük is ki.

 

A SZER, és más "ellenséges" propagandát sugárzó adók (le)hallgatása és a hangrögzítése Gödöllőn az MTI vevő állomásán történt. Ez jól látható az M3 autópályáról is, ha Bp-ről, Nyíregyháza felé haladsz. Balra fenn a domb tetőn.

Minden adást rögzítettek, de csak az "érdekesebb" anyagokat tették írásba, és ez került illetékes et. kezébe.

 

A POSTA (PRTMIg) vevő állomása TÁRNOK-n volt/van. Tudomásom szerint ma, az AH (Antenna Hungaria) üzemelteti.

A POSTA (PRTMIg) kommunikációs adói Székesfehérvár-Sóstó, Székesfehérvár-Öreghegy. Ezek az adók hagyományos morse távíró (A1 és F1) , valamint géptávíró (RTTY), beszéd hang átvitel amplitudó moduláció (A3) valamint a végek előtt SSB, ami alkalmas volt független oldalsávú adásra is. Ez annyit jelent, hogy más információ megy egyidőben az alsó, és felső oldalsávon. Az öreghegyi adók csak A1, F1 és RTTY üzemmódot tudtak.

 

De zavarták innen a SZER-t is öt, vagy hat 5kW-s adóval.

 

A sóstói állomáson volt még egy HH adó is, ami 2 db 150m magas fél ernyő antennára dolgozott ~ 30kW teljesítménnyel, géptávíró üzemmóddal. Ez sugározta az MTI híreit a vidéki újságok szerkesztőségeibe (nyomdáiba).

 

Sajnos mára nyomuk sincs. Talán az egyik tornyot sikerült megmenteni.

 

És még egy magán véleményt engedjetek meg: nagyon szép és jó -már akinek- ez a digitális világ. De, a sebezhetőségéről senki nem beszél, úgy kezelik, mintha ilyen nem is lenne. 

Bele gondoltatok már abba, ha elvágnának,esetleg 60cm-t kivágnának egy olyan optikai kábelből, ami pl. BP-t a szolnoki GSM gyűjtővel köti össze. Vagy a

hótra dícsért EDR egyik mikro átjátszójánál a fémgyűjtők feltekernének 10m koax kábelt.

 

Véleményem szerint nagyon el lettek itt (és máshol is) a dolgok kapkodva.

Szerintem kevesebb közgazdászra, és jogászra lenne szükség, hogy normálisan működjenek a dolgok.