A betét az annyira vacak, hogy nekem első dolgom volt lecserélni. Lézerrel vágattam alumíniumból és utána felsőmaróval körbemartam, hogy jól illeszkedjen, mert az asztalban az a peremrész, amire ráül a betét, nem volt egy síkban. Akkor olyan hülye óvatos voltam, hogy nem mertem magát az asztalt megmarni (pedig százszor egyszerűbb lett volna) hanem a betétet igazgattam mire jó lett.

Látod, itt jön az, hogy nem ugyanazok a szempontjaink, nálam az az első pillanatban kiderült, hogy a gyári betéttel nem tudok érdemben előrébb lépni, mint a Parkside-dal. Szerintem neked is megérné legalább valami keményfából gyártani bele egy betétet. Feltéve ha vannak mondjuk 20cm-nél rövidebb munkadarabjaid is.
Az asztal eredetileg nagyon szép sík volt, szerintem az évek során megereszkedett valamelyest. Állítom, hogy az alumínium hajlamos erre. Pedig vigyáztam, hogy soha ne tegyek rá mondjuk 10-15kg-nál nehezebb dolgot. De majd leellenőrzöm és lefotózom.
Ettől függetlenül elég pontosan tudok vágni vele, én kimondottan kedvelem. Mióta megvan, nincs bennem szándék lecserélni. Azon agyalok időnként, hogy csinálok egy kis öntvényasztalt kisebb lappal mütyürkézésekhez, de idő-pénz nincs rá. Ha valahonnan az ölembe hullana egy megfelelő motor és esetleg hajtás, akkor nekivágnék. Az biztos, hogy nagyon jól jártam, amikor a metabo valami furcsa ötlettől vezérelve 120ezerért árulta egy hónapig. Pedig eredetileg drágább volt mint a kékBosch, ha jól emlékszem. Ezért sem volt népszerű ez a gép, mindenki inkább a Boscht vette vagy esetleg a DeWaltot.