jzp2107 Creative Commons License 2019.02.28 0 2 69084

Északi zöld volt már a héten? :-)

 

Szervezem a húsvéti menetemet, egyik guglizásnál Rókáék blogja jött szembe

Gondolom nem kell őket bemutatnom, azon kevesek egyike akiknek kitartott az elszántsága egyvégtézni az OKT-t (vagy hogy lehet magyarosítani a thru-hiker-t?)

 

Visszakanyarodva a zöldre: hol mosolyogtam hol a fejem csóváltam hogy túl sok minden nem változott: Gyarmattól engem is visszatántorított 1.5 nap után a hőség és a tüskés bozót, Litke után szintén küzdelem volt az út az adótoronyig (nomeg letérni a szurdokig)

Nógrádszakált én is hasonlóan a szívembe zártam hogy alig vártam hogy indulhassak, és bizony a Karancsról legurulás után is nehézkes az útvonal követése

 

Viszont ami változott: Ipolytarnóc-Somoskőújfalu között amikor én jártam '14 áprilisában, akkor volt megvalósítás alatt egy EU pénzes (Nógrád-Novohrad geoparkos projekt) tanösvény, biciklis és lovas út kialakítása.

Ezekszerint 2016-ra valóban kialakult és a pihenőpadok mellett egy kilátóval is bővült a látnivalók sora!

 

Végül még egy pirospont a szerzőnek:

szépen összeszedte a Kárpáti Lapokból az útról szóló cikkeket, aki még nem tette, ajánlom megnézni az 5. rész 14. oldalán levő képet, vagy a 6. rész 6. 7. oldalán lévő képeket, na, többek között ezért is sajnálom a megszüntetését :-(

Utolsó sorom mi lehetne más? Olvassátok el a 11. részben a legvégén található Epilógust meg az utána levő számvetést is! Aztán pedig zöldre fel! :-)