macskaszem15 Creative Commons License 2019.02.27 -1 1 641

Sajnos az egészségügyi rendszer lassú és alkalmatlan végstádiumú beteg kezelésére. Az orvosok majd kiírják különféle vizsgálatokra, amiket lehet, hogy meg sem fog érni. Ezt a dokik is tudják, de könnyebb lepattintani a feldúlt hozzátartozókat a reménykeltő vizsgálat lehetőségével, mint elmondani nekik, hogy nincs mit tenni. 
Nektek inkább azt kell meggondolni, hogy az utolsó heteit, napjait kényelmetlen várótermekben várakozással töltse, mert nem tudjátok elfogadni, hogy nem lehet mit tenni, vagy igyekeztek megkönnyíteni neki azzal, hogy nem viszitek egyik orvostól a másikig. 
A betegnek ilyenkor a hozzátartozók jelenlétére van szüksége az otthoni megszokott környezetében. 
Mivel nem táplálkozik rendesen, az ionháztartása felborulása, vitaminhiány, eszenciális aminosavak hiánya gyorsítja a leépülést. Ha eszik is, nem biztos, hogy meg tudja emészteni az emésztőenzimek hiánya miatt, ezért azokat is pótolni kellene. 
Vannak közel teljes értékű tápszerek, pl. nutridrink, abból napi két-három dobozzal meg kellene innia. Háziorvossal beszélni, hogy egy hospice nővért küldjön ki, adjon infúzióba ionpótlást. Orvossal iratni erősebb fájdalomcsillapítót, illetve gutta etilmorfin cseppeket. 
Fel kell készülnötök, hogy meg fog halni, olvasd át ezeket a cikkeket, hogy mik azok a jelek amelyek a haldoklás közeledtére utalnak, nekünk is sokat segített volna, ha időben megtaláljuk:

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/daganatok/cikkek/a_halal_jelei_rakosoknal/20150210103526

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egyeb/22168/a-halal-kozelseg-jelei

http://daganatok.hu/rakkutatas/a-rakbetegek-egyharmada-a-cachexia-miatt-veszti-eletet

Előzmény: Bebibogyi (640)