Vuduman Creative Commons License 2019.02.24 0 0 86362

Most lesz egy Mikio Yahara kurzus (vagy volt nemrég) Fro.ban, fú hogy megöregedett. Pedig acél és dinamit volt az az ember. Valahogy amúgy a japán karatésok rosszabbul üregednek (és általában a karatésok is) mint a kinai kung fusok, elég sok videót látok, amiken olyan hajlékony, rugalmas öreg kinaiak vannak, mint a húszévesek (se).

 

Elkezdtem yt videokat nézni ennek kapcsán és valahogy bejött a Shotokai és eszembe jutott, hogy én sose láttam  Shigeru Egamit mozgásban, hovatovább a shotokai-t se nagyon. Annyit tudtam, hogy a JKA sok egy nagyrésze tisztelte az öreget, aki valami progresszivabb shotokant csinált, ahogy Kanazawa is. Bár Kanazawaától már most bocsánatot kérek, hogy ebben a kontextusban emlitem.

Hú, b.ssza meg a jegesmaci, inkább ne kezdtem volna kutakodni, mert ha a JKA-s hatvanas évek kata+bunkai kiverte a biztositékot...akkor ez mi a lóf.sz ???

 

Egami hosszan rinyált egy interjúban, hogy a "karate ütése" szart sem ért , bezzeg a boxütés.

Hát ez a video sok mindent megmagyaráz. És ez az egyik legjobb Funakoshi tanitvány volt.

Nem is csodálom, hogy Jogoro Kano lesápadt Motobu Chokitól. Szegény, semmi nem maradt utána szinte, de a pár fényképe, alapelve, meg a páros frillje többet ér nekem, mint ez az egész bohóckodás együttvéve.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ad6bdqsFG5M