oregbela Creative Commons License 2019.02.23 0 1 2482

Igen! Ez így van! Mindig a vizsgázó a hibás, ha nem tudja az éppen előtte levő kérdésre a választ, mást nem is okolhat! Viszont ha meg a sikertelen vizsgák tömegét nézzük, az már kicsit elgondolkodtató! Főleg annak tükrében, hogy sokszor villamosmérnökök, nagy gyakorlatú szakemberek sem mennek át a műszaki kérdéseken sokadik próbálkozásra sem!

De például áll arra a társunkra az az itt sűrűn hallott megjegyzés, hogy "nincs ingyen ebéd" akit éppen a legutóbbi vizsgán hatodszorra húztak meg műszakiból? Vagy ő a sikertelenségért éppen "másban keresi a hibát"?!

 

Való igaz - ennek a vizsgának a nevében is benne van - harmonizált tudást követelnek meg a rádióegyezményhez csatlakozott országokban a vizsgázóktól! Elvileg! Legalábbis nálunk biztosan! De vajon a többi csatlakozott országban is ilyen arányú a bukások száma és ha nem, az miért van? Érdemes lenne ezt a dolgot egy kicsit mélyebben megvizsgálni!

Ha bukott az aspiráns, akkor elégtelen volt a tudása, ez tiszta sor! Viszont ha ilyen méreteket ölt a sikertelen próbálkozások száma, akkor már érdemes lenne egy kicsit az egyéb körülményeket is gorcső alá venni!

Mint például, hogy:

 

Megfelelő az az anyag, amiből készülni lehet?

A pontszámozási szisztéma vajon nincs alapból elfuserálva? (ez már sokszor felvetődött itt!)

A kérdések kidolgozására adott idő elegendő?

A vidékről, nagy távolságokról nem kis költséggel odautazóknak ugyanolyan esélyeik vannak?

 

De gondolom még lehetne folytatni a kérdéseket!

 

Előzmény: XANTIi (2481)