peterch Creative Commons License 2019.02.23 0 1 65265

Igazad van ! Veszik mint a cukrot !

Csak magamat nem értem hogyan lehetek ilyen elmaradi ?  Idáig ami létezik rezsicsökkentö megoldás , az megvan : Jól höszigetelt ház ( 20cm falakon, födémen 40-80cm gyapot , már 14 éve ) , háromrétegü nyílászárók , szellöztetö rekuperátorral , napkolirendszer  fütésrásegítéssel , klímafütés , ezek is már 10-14 éve.

Valamint az a jópár ajánlat amit küldtek a cégek , mikor kiszámítottam mindegyiknek a megtérülését és leírtam a válaszomban , egyik cég sem írta , hogy hiba van a számításomban . Ha nem lenne levéltitok , bemásolnám a válaszokat . Így vagy elhiszed amit írok , vagy nem . Ennyi .  

Elhiheted , ha lenne benne fantázia(megtérülés belátható idön belül) már régen a tetömön lenne a rendszer .:)  Így csak azt írhatom , amit a minisztériumi alkalmazott mondott , hogy vannak emberek , akiknek kell a tetöre ilyen rendszer és kész .  Viszont a HMV készítésre biztosan hamarabb rákapnak az emberek , mert elég a mezö , egy vezérlö meg egy fütöspirál . Nem kell csövezés , meg fagyálló , meg szivattyú , csak 3 x nagyobb tetöfelület . A kiállításon mikor beszéltem egy Vaillant-os szakival a napelemekröl és szó volt a HMV-röl , mondom neki , hogy nekem van napkolim . Erre a válasz , tiltsam le , hogy a napelemmezö tudjon müködni . :(       Mikor mondom neki , hogy a napkoli hatásfoka  1nm-re déli tájolásnál déli 12 órakor  1000Watt benapozásnál 55% , a napelemé meg közel 17 % , akkor ne akarja , hogy a fentlévö hatékonyabbat állítsam le a gyengébb végett , csak azért , hogy kilegyen használva .:(

Előzmény: Törölt nick (65262)