CsidoYill Creative Commons License 2019.02.17 0 1 3988

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Sok mindent elovastam, és köszi mindenkinek aki beszámolt! :) Márciusban 6 teljes, és a 2 utazásos napot leszünk Cipruson. Páfoszba érkezünk, és mindenképpen szeretnénk körutat csinálni, de ez az autóbérléses dolog Északra elbizonytalanít. Megtaláltam a térképet, KÖSZI!, és a Yesilirmaki határátkelőn terveznénk átmenni, majd Famagustánál vissza. kb 3 napot szeretnénk Északon tölteni. Kérdéseim, hangos gondolataim - segítsetek kérlek - ezek lennének:

ugye nem érvényes a full biztosítás az Északi részen - ergo "kidobott pénz" az ott töltött napokra..:

1) Hogyan közlekednek Északon? Milyen a vezetési stílusuk? Mi mindketten jó vezetők vagyunk, 30 és 4 év alatt nem volt semmi balesetünk sehol, és napi szinten, sokat vezetünk, külföldön is, itthon is, Bp-en rengeteget.  Nyugodt lehetek, hogy normálisan közlekednek, és mint eddig, ott sem lesz semmi baj? Bízhatunk a rutinunkban?   

2) előfordulhat e, hogy parkoláskor, vagy éjjel pl bármi történik a bérelt kocsival?  Nem tudom... meghúzzák, kiveszik a kereket, feltörik, akármi...  Tudom, nem jós senki, de azt aki volt már kinn gondolom tudja, hogy vannak-e ott ilyen egyének, vagy sem?  Ráadásul mint olvastam, a rendszámról egyből kiderül, hogy déli bérelt kocsi... - bocsi, senkit sem szeretnék megsérteni! -

3) milyenek az utak? mert ugye a déli részre külön van biztosítás a gumikra, alvázra, szélvédőre, tükrökre.....

Bátorítást vagy eltántorítást szeretnék :)  Azt véletlenül sem tudnám kifizetni, ha x ezer euro kárunk keletkezne....  És hangsúlyozom, magunkban bízunk! :) 

MÁSIK: Eszembe jutott olyan is, hogy Páfoszban bérelnénk, Nicosiában visszaadnánk -de ebben is van ugye plusz ktsg, hiszen másik helyen adjuk le - átsétálunk a határon, és a Török oldalra vhová kérünk kocsit az Oscar-tól. Azzal autózunk az Északi részen, majd Nicosiában visszaadjuk. Aztán a görög részen újra bérlés...  De ez kicsit macerás, és megbolygatná az eredeti szép körbe megyünk a szigeten tervünket. 

Nos szeretném, ha jó javaslatokat kaphatnék!  Hogyan lehetne ezt a legjobban, aránylag ktsghatékonyan véghezvinni? kivitelezni? Ill kell e féni? Nagyon szeretnénk bejárni az Északi részt is!   Köszönöm előre is!