anegytech1 Creative Commons License 2019.02.16 0 0 178139

Sziasztok!

 

Mi okozhatja az alábbi problémát?

 

Gaggia Classic és Rossi RR45 kombót használok. Egy évet nem használtam, most kipucoltam és újra használom, de valami nem oké. Kétcsészés Gaggia szűrőt használok, a darálót már a lehető legfinomabb fokozatra állítottam, és így 22 gramm kávéval is túl gyors a lefolyás. Ha kicsit durvábbra állítom, akkor már nagyon gyors.

 

Cseréltem kést a darálón, hátha az a baj, de nem. Két ötletem van. A daráló nem homogén őrleményt csinál, és a benne lévő nagyobb szemcsék miatt lesz gyors a lefolyás, hiába állítom legfinomabbra a darálót.

 

Másik ötletem, hogy a nyomás túl magas. Pár éve, amikor megvettem, akkor az egyik fórumtárs beállította nekem 9 barra a nyomást. Feljebb tud ez menni magától?

 

A darálót érdemes elvinnem szervizbe? Vagy mi az a legkisebb befektetés, amivel ideiglenesen tudnám pótolni? Találtam használtan Iberital Challenge-eket 25ezer körül, illetve esetleg szóba jöhet a kézi Hario 10ezerért.