Sziasztok!
Mi okozhatja az alábbi problémát?
Gaggia Classic és Rossi RR45 kombót használok. Egy évet nem használtam, most kipucoltam és újra használom, de valami nem oké. Kétcsészés Gaggia szűrőt használok, a darálót már a lehető legfinomabb fokozatra állítottam, és így 22 gramm kávéval is túl gyors a lefolyás. Ha kicsit durvábbra állítom, akkor már nagyon gyors.
Cseréltem kést a darálón, hátha az a baj, de nem. Két ötletem van. A daráló nem homogén őrleményt csinál, és a benne lévő nagyobb szemcsék miatt lesz gyors a lefolyás, hiába állítom legfinomabbra a darálót.
Másik ötletem, hogy a nyomás túl magas. Pár éve, amikor megvettem, akkor az egyik fórumtárs beállította nekem 9 barra a nyomást. Feljebb tud ez menni magától?
A darálót érdemes elvinnem szervizbe? Vagy mi az a legkisebb befektetés, amivel ideiglenesen tudnám pótolni? Találtam használtan Iberital Challenge-eket 25ezer körül, illetve esetleg szóba jöhet a kézi Hario 10ezerért.