djuice Creative Commons License 2019.02.16 0 0 5333

Sziasztok!

1 hónapja van egy Kymco Agility City 50 2T gépem. Fél évet használta előző tulaja (autószerelő) és motorikusan teljesen felújította (új dugó, gyűrű, főtengely, szíj, abroncsok stb). Óra szerint 20800 km van benne (nyilván az új alkatrészekben csak kb. 800-1000 km). Volt előtte 4T ebből a modellből a srácnak és azt mondta, meglepte hogy ez a 2T sem mutatott jobb menettulajdonságokat mint ahogy várta a felújítással. Nálam olyan 55-60 km/h sebességgel karcol, de ehhez kell távolság is még eléri. Tavaly egy Piaggio Liberty 2T-m volt, az sokkal dinamikusabban gyorsult és hegymenetben sem fogta meg a terep annyira, mint ezt a Kymcot. 45 km/h-ig nagyjából olyan 4T komótosságával még gyorsulgat (főként hogy most 100-as benzint tankolok bele téli időszakban), de 50-60-ig elég szenvedős, holott azt érzem, mint ha a gépben még volna erő, de valahogy nem hajlandó tovább gyorsulni (ehhez még annyi, hogy elől fenn van a plexi).

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy ezek a gépek eredetileg is ennyit tudnak általában, vagy érdemes lenne más szerelővel megnézetni, esetleg valamit tuningolni rajta (kipuf csere, stb. nem tudom mit célszerű)?

A volt tulaj azt mondja, a kompresszió jó benne, de arra gyanakszik, hogy a moci 100 kg feletti önsúlya + 70-75 kg-al az ember rajta elég teher a kis 50 ccm-es blokknak és ezért fogy el az ereje.

Nem tudom mit mondanátok rá?

Köszi!