Latex Bond Creative Commons License 2019.02.14 0 2 16503

Szia Szomszéd! :)

 

Hajszál pontosan ugyanígy jártam én is egyszer, mint Te, pedig én még tudatában is vagyok annak, hogy a festékanyag képes átdiffundálni a sötétebb anyagról a világosabbra. Tudom, ez cseppet sem vigasztal, de mint ahogy én is kb. 10 receptet kipróbáltam a nadrág megmentésére (sőt, nekem még egy hófehér csizmámmal is szúrtak ki egyszer így véletlenül, amelyen azóta is ott éktelenkedik a sötét csík, ahogy a nadrágon), Te sem fogod tudni ezt már kiszedni semmivel. :(

Amúgy a teljesség igénye nélkül az alábbi vegyszerekkel próbálkoztam, mert én szentül hittem benne, hogy a fehér műbőr még megmenthető: speciális folteltávolító szivacs, aktív oxigénes fehérítő, kimondottan műbőr kozmetikai kezelőágyakra kifejlesztett tisztító spray, marhaepe szappan, Vanish Oxi, Domestos.. csak hogy lásd, mennyire elszánt voltam és mennyire elkeseredett. :) Mondanom sem kell, hogy sz@rt sem ért egyik sem.

 

De hogy a kérdésed lényegi részére is választ adjak: az említett varrónők dolgoznak ugyan műbőrrel (Ujfalusi Gabi, Töltl Erzsi és a Vespucci is), azonban azt tudni kell, hogy a kesztyűkészítés egy külön szakma, másfajta varrógéppel, amit ők nem fognak tudni kiszabni és elkészíteni neked. Ellenben tudnának csinálni belőle sortot mondjuk, ha az elszíneződés nem érintené az egész nadrágszárat, de esetedben ez sem játszik, ahogy a fotót elnéztem.

Ha mindenáron ebből szeretnél kesztyűt varratni, akkor ugorj el vele a Parolához (XIII. Jász u. 69.), náluk van egyedi kesztyű készítés és próbálj ott szerencsét. Anno dolgozott ott egy idősebb bácsi, aki úgy értett a szakmájához, hogy csak ránézett a kezemre és a karom vastagságára és mindenféle méretvétel nélkül (!!!) összedobott nekem egy lakk operakesztyűt, ami mindenütt hajszál pontosan illett rám. Szerintem őket megkérdezhetnéd, hogy ez a fehér műbőr anyag felhasználható lenne-e egy rövidebb (vagy hosszabb vagy amilyet akarsz) szárú kesztyűhöz.

Aztán számolj be róla itt a fórumon, hogy mire jutottál, mert engem is érdekel. ;)

Előzmény: déliszomszéd (16502)