Gyenyi Creative Commons License 2019.02.14 0 0 23654

Azt megértem, hogy a Real elleni BL meccs többet kihoz a fiúkból, mint a Heracles elleni bajnoki, de ekkora különbségnek nem szabadna lennie.

Ilyen szinten nem árt egy kis szerencse sem. Decemberben Tagliafico gólját simán megkaptuk volna, így a VAR első BL áldozatai lettünk. Az első félidőben nagyon jók voltunk, sokkal jobbak, mint a Real, a másodikban egyenrangúak. Megérdemeltük volna minimum a döntetlent, de a focit sajnos gólra játsszák, és ők jobban kihasználták helyzeteiket. Az első gól peches volt, hiszen, ha nem esik el Mazraoui, akkor maradt volna hátvéd Benzemara. A második gól kapushiba volt, bár Van de Beek is csak futott Asensio mellett.

Most törheti a fejét Ten Hag. Kedvenc kispadosai, Neres és Van de Beek nagyon jók voltak, bűn lenne nem mindig velük kezdeni. Neres volt a legjobb csatárunk, Van de Beek a legjobb középpályásunk. Valakit tehát ki kell hagynia. De Dolberg sem volt rossz. Kihagyta ugyan helyzeteit, de 15 perc alatt 3 helyzete volt, míg addig talán összesen volt annyink. Nem értettem, a végén miért esett el. Senki nem lökte.

Biztos számított, hogy Mazraoui játszott Kristensen helyett, és, hogy Neres végig játszott. Az igaz, hogy könnyen fel lehetett lökni, de ezzel együtt, jobb volt, mint a Real drága szélsői. Persze az is lehet, hogy a mi bekkjeink voltak jobbak, mint az övék.

Gyakorlatilag mindenkit csak dicsérni lehet, még Ten Hagot is, hiszen jól cserélt. Mivel Tadics 10-esként is nagyon jó volt, talán a Dolberges változat lenne az igazi. Tadicsból semmit nem értek. Az utolsó hetekben nem ment labdája jó helyre, most pedig szinte hibátlanul játszott. Másnál gondolnám, hogy ilyen meccseken akarja eladni magát. Nála ez nem valószínű. Persze mások hirtelen formajavulása is érthetetlen. Tényleg csak a hozzáállással lett volna baj?

Gondolom, vasárnap otthon a NAC ellen, így is úgy is simán nyerünk, de jövő héten Hágában megláthatjuk, hogy visszatért-e az őszi forma.