hadidoki Creative Commons License 2019.02.13 0 2 69010

"hát, kemény menet lesz! sose mentem még egy hetet sem egyben (főleg nem 42 kmeket) szóval nincs jogom belevauzni,..."

 

Teljesen egyetértek azzal, hogy ne kritizáljuk azt a teljesítményt, amit nem vagyunk képesek produkálni. De mindjárt itt van a kulcsszó: teljesítmény ! Ez már egy másik világ, sokkal inkább erőnk végsőkig való kipróbálása, teljesítmény hajszolása. 

 

Ha már véleményemet kérdezed, számomra a nagyzsákos túrázásban az "ily módon elérhető élmények" a lényeg. A nehézségek: felszerelés cipelése, kényelmetlen fekvőhely, nehézkes mosdás, stb, csupán a vele járó áldozat, melynek az élmények fényében nincs nagy jelentősége. Éppen ezért számomra mindig furcsa, ha valakinek ezek nehézségek lépnek elő céllá. (De mindenki másképp csinálja...) Sok sikert kívánok neki!

 

Nézve a filmet beugrott egy túratársuk régebbi története, aki egyben akarta bejárni a teljes OKT-t. Hasonló bemutatót is készített felszereléséről, komolyan beharangozta a tervét, aztán a Nagy-Milicről már "szinte gurulva jött le" (így írta egy akkori hozzászóló), és a begyulladt, körmét vesztett kisujja miatt a Cserehátnál fel is adta. Nem írom a nevét, hisz tisztelem, s azóta is komoly túrázó  (aki emlékszik, hát emlékszik), de bölcsebb lett volna részéről csendben, kényelmesen nekivágni.     

Előzmény: jzp2107 (69005)