Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 2019.02.11 0 0 1854

Én pedig tegnap este (meglehetősen fáradtan) a Liener: Autótípusok sorozatának estem neki, mert rengeteg képet onnan vettek; pontosabban sok kép szolgált (1 az 1ben) alapjául a kártya grafikáinak. Ott előfordulnak tanulmányautó grafikák is, tehát nem kellett ahhoz a ZAZ-(tanulmány)-nak már léteznie is, hogy kép formájában megjelenjen valahol.

Szóval, egyelőre nem találtam meg a konkrét ábrát, de emlékeim szerint benne van valamelyik Autótípusok könyvben, csak már alig láttam ki a fejemből... A Ford Corvair számított akkoriban nagy sztárnak/ és etalonnak; Az többször előjön a könyvben. A ZAZ tanulmány alakja feltűnően "hajaz" a Corvair-re. Nem lennék meglepve, ha a ruszkik már akkor kezdték volna koppintani. Liener pedig látványosan rá volt kényszerítve akkoriban, hogy  "Cucilista autóipar előremutató csodái"-ról külön fejezetet írjon. Alig győzte (ő, vagy a szerkesztők) minél távolabb rakni ezt a fejezetet a  - már valóban létező - amerikai, német, vagy olasz autócsodáktól.

 

A Liener sorozat ezzel együtt (vagy ettől függetlenül), az Autó Kvartetthez hasonló szenzációs lenyomata a kor autó-technikájának. Hát még, hogy kapcsolat is van közöttük...

Manapság biztosan a netről másolnánk "jó-autó" grafikákat, akkor ez a könyvsorozat volt A forrás.

Előzmény: nnattila (1852)