Latex Bond Creative Commons License 2019.02.08 0 2 16486

Egyetértek, a lakkanyag beszerzést én is megszívtam egyszer az Aliról, mert sokkal inkább kárpitnak való műbőrt kaptam, noha eredendően ruházatinak hirdették. Mondjuk a táska is valahol ruházati kiegészítő és a csizma is ruha, lehet, hogy inkább azokhoz gondolták. A hordozója is elég fura volt, a képen még hófehér volt, de amit kézhez kaptam, az inkább volt valamiféle zsákvászonszerű, barna színű, durva posztó. Rögtön nyitottuk is a panaszjegyet és szerencsére - mivel náluk tényleg a vevő az első - küldtek ingyen egy másik guriga anyagot, immár a hófehér filcszerű hordozóval. Viszont varrni azt is egy élmény, mert tapadós, nem pedig az a "selymes", csúszós, rugalmas fajta, így a belőle készült ruha kilométerekről hallhatóan nyikorogna. De nem azt a mindannyiunk által kedvelt jellegzetes "ropogós" lakk-hangot adja, hanem annál viccesebbet. :)

 

Ugyanakkor viszont az akár csipkemintás vagy sima matt vagy kissé fényesebb, thermo (többnyire plüss) hordozós, 4 irányban jól nyúló stretch műbőrrel meg voltam elégedve, ami pl. leggings-ekhez baromi jó és amiből most a Calzedonia árulja méregdrágán (10.000 Ft/db) a bélelt színes műbőr cicanacijait. A Nicky Fabric anyagai pl. szerintem első osztályúak lennének ilyesmihez.

 

Ezt a Vistram márkanevű - műbőr és lakk átmenetet képező - PU-t sajnos én sem találom már sehol, pedig tinédzser éveimben még bőven készültek ebből szoknyák és nekem is nagyon tetszett anno! :)

Előzmény: technograd (16485)