rentonrenton Creative Commons License 2019.02.06 0 0 6665

Kedves Fórumozók!

 

A BMW világát kevéssé (egyáltalán nem) ismerőként a segítségeteket szeretném kérni.Eddig kizárólag Toyotám és Lexusom volt (tudom, ezt nem jó helyen mondom), de a 2010 utáni 5-ös BMW annyira megtetszett, hogy minden eddigi racionalitásomat sutba dobtam, és rájöttem, hogy kell nekem egy.

 

Kb. 4,5 milliót tudok rá szánni, amiért a használtautón/jóautón 2010-11 esetleg 2012-es, többnyire 200 ezer km feletti példányokat találni (egy-kettő 150 körüli is van, de az kamuszagú). Eddig csak benzines autóim voltak, és maradnék is a benzineseknél, de arra rá kellett jönnöm, hogy, ha 5-ös BMW-t szeretnék, akkor az valószínűleg dízel lesz. Viszont a használatom leginkább városi, sok dugóval és kisebb távokkal, tehát nem túl dízelbarát.

 

A kérdésem az lenne, hogy a fentiek szerinti árkategóriában a hirdetéseknek lehet hinni? Milyen tipikus hibákra lehet számítani, illetve miket kell mindenképpen lecsekkolni a vásárlás előtt? (A evidens, hogy megnézem, hogy mit mutat a bm nyilvántartásban a km adat, de persze az is lehet fals). Lehet ennyi pénzért egy megbízható példányt kifogni alapos utánajárással?

 

Előre is köszönöm a segítséget!

 

Üdv,

egy leendő BMW-s, ha minden igaz