Manipura Creative Commons License 2019.02.05 0 1 8135

2 ingyenes vasárnapon láttam az Accademiát, bevált hogy nem sokkal nyitás után érkeztem. (Most 10.35  kilépési időt határoztam meg magamnak. A 12.00-es reptéri buszra volt foglalásom, de még visszamentem fizetni, poggyászt lezárni a szállodába.) Kifelé jövet 2 csoport érkezett, bent nem volt sok ember, plusz eloszlott a nagy térben.  

A központhoz közeli szállás és a 7 órás reggelizés megnyújtja az amúgy rövidebb velencei nyitvatartásokat, a korai kezdés ad egy jókora előnyt. Gondoltam Rád sokszor. Igazat adtam, és értettem miért választod a vasúthoz közelebbi szállást ha kirándulsz, és az is jól jött, hogy érkezéskor érdemes megvenni a vonatjegyet. 

A magasított gyalogúton is eszembe jutottál, először fura volt, de nem okozott semmi problémát, praktikus, biztonságos. A fellépéskor kell odafigyelni, amúgy nincs mitől tartani.

 ---

A Zattere sétányon a Conad nagyon jó, nagyrészt onnan oldottam meg az ebédet, ásványvizet, Aperol spriz-t. A Guideccán a Zitelle rakparton jó kis bárt találtam a Salute a Dogana és a Campanile látványában gyönyörködve ebédeltem. 

Jó volt belehallgatni és-látni a helyi vendégek kvaterkájába. Nem tolongtak a turisták sem. 

--

Padovában a Duomóban körbejárva mise hangjait hallottam. Mosolyogtam, amikor odaértem a főoltár közelébe, és a mikrofonnnál egymással szemben álló két atyát megláttam. Először arra gondoltam, hogy milyen lelkesek, hívők nélkül is celebrálnak. Majd megálltam, jobban figyeltem, és azt láttam, hogy vezényelve segíti a padsoroknak háttal álló a másikat, és a hangsúlyt, a jellegzetesen éneklő beszédstílust és kiejtést gyakorolták. Ettől az amúgy kissé szürke hely is szebbé vált a lelkemnek.

---

Csütörtökön a Dalmaták scuolájától visszafelé egy asztalosműhelyt fedeztem fel. Bementem, engedélyt kértem és kaptam fotózni.  Az egész műhelyt valami leírhatatlan hangulat uralta a fa illatával a sok "kinccsel' és  ahogy a mester gondos, tapasztalt mozdulataival megmunkálta az evezőlapátot.

---

A Zaccharia vaporetto megállótól a gyalogoshídon át láttam, hogy a Dózse oldalában lévő padokon van hely, odasütött a nap, elindultam hát oda. A híd tetején sokadalom, fotóz ezerrel mindenki. 8 tagú stáb asszisztál egy szépségnek, 2-en fotózzák amint szandálban csíkos trapézszárú nadrágban vonul egy rojtos-bojtos színes stólával. Ingyenes utcaszínház. :)

---

A Zaccharia alsó temploma több mint 1,5 m víz állt. 10-kor nyitna, de bemehettem 9,50-kor. Első vevőt nem engedünk csak úgy el. :)

---

A San Marco Bazilika előtti magasjárdán senki nem állt 1/2 1-kor, ennek megörültem és bementem. Szokatlanul kevesen voltunk bent is. Pontban 3/4 1-kor a szigorú őr No foto! kiabálás közepette hátat fordított és a főoltárnál lekapcsolta a kivilágítást. Közben mindenki fotózott.   

 

 

Előzmény: vélemény (8133)