lucz13 Creative Commons License 2019.02.03 0 0 921

Bocsánat, nem írtam le eléggé pontosan a történetet :D :(

 

A motoros garázskapuhoz jár a hozzátartozó távirányító, amivel vezérlem a 2 db garázskapumat. (Ezt legfőképpen a hétköznapokban, egy táv.iron van a céges, a bejárati kapu, illetve majd  a garázskapuk, így nem kell külön külön távirt cipelnem)
A meglévő riasztómhoz tartozó távirányítót(REM15), csak élesítéshez, hatástalanításhoz használom.(Erre a távirra semmmiképpen nem programoznám fel a kapuvezérléseket)

Jelenleg ip150 modulon lévő kimenet vezérli a bejárati kaput, de ezt is csak dnydns-el keresztül, ha jön valaki stb. akkor is kitudom nyitni, ha nem tartózkodom itthon.(közben kamerán nézem)

 

A garázskapu motorokon van kézi nyomógomb bemenet, amire én kötném a PGM4 modul kimeneteit(Nyilván közben kell még relé mert a garázskapu motoron lévő kézi nyomógomb bemenet impulzus kell hogy legyen.) A másik két kimenetet pedig felhasználnám valami másra.

 

A PGM kimenet nekem azért lenne jó, mert ha már úgyis csinálok riasztót a melléképületben, akkor kényelmest a hasznossal, nem kell még pluszban "kütyü" amivel a garázskapu nyitását zárását megtudnám oldani.

 

Sajnos a több ér nem kivitelezhető, mivel a mostani központtól már bent van a csőben a 2*05+4*022, így azt nem tudom már cserélni, bővíteni, csak ha festés lesz. Ebből kifolyólag gondoltam a ZX8-at is, így később ha bővülne a rendszer, akkor van lehetőségem ATZ-re, CO, füst érzékelő bekötésére stb. Jelenleg minden kábel csillagpontszerűen érkezik a központhoz.

 

UPDATE: A kezelő eszembe sem jutott a melléképületben(mondván, hogy eddig sem volt, ezután se lesz), most véstem be a kezelőnek a csövet :) Köszönet érte :) 

Szép estét! :)